Бағдарламасы» c «Сындарлы он жыл» d «Әділеттің ақ жолы»


ANSWER:B 114.«Тоқырау» кезеңі дейтін 1971-1985 ж.ж. Қазақстан экономикасы дамыды: A



бет16/19
Дата02.01.2022
өлшемі49.88 Kb.
#147702
түріБағдарламасы
1   ...   11   12   13   14   15   16   17   18   19
Байланысты:
60 жеңіл сұрақтар
Педагогика.doc каз ТЕСТ без ответов, Педагогика.doc каз ТЕСТ без ответов, Тест-жауап критериалды бағалау, Тест ИНКЛ (копия) (копия)
    Бұл бет үшін навигация:
  • ANSWER :А
ANSWER:B

114.«Тоқырау» кезеңі дейтін 1971-1985 ж.ж. Қазақстан экономикасы дамыды:



A) Прогресшіл әдіспен

B) Техникалық прогреске қабілетсіз ескі әдіспен

C) Жоғары қарқынмен технологиялармен

D) Индустриялық-инновациялық әдіспен

E) Ғылыми-техникалық үйлесімділікпен

ANSWER:B

115. 1985-1990 ж.М.С Горбачевтың қайта құру саясатының бағыттары:

A) Жеделдету.демократияландыру жариялылық

B) Қоғамды дағдарыстfy шығарудың ғылыми жолдарын қарастыру

D) Алдыңғы қатарлы ғалыми орталықтар құру

C) Мемлекеттердің еркіндігін қамтамасыз ету

E) Дамыған шет ел тәжірибесін енгізу

ANSWER:A.

116. Қазақ КСР Жоғарғы Кеңесі Президумының 1946 ж. 1 маусымдағы қаулысымен:

A) КСРО ғылым академиясының филиалы негізінде Қазақ КСР Ғылым академиясы құрылды

B) Қазақ Ғылым академиясы КСРО Ғылым академиясынның толық мүшесі болды

C) Қазақ Ғылым академиясың жоғары жетістігі атап өтілді

D) Қазақ КСР Ғылым академиясын жоғары наградамен марапаттады

E) Қазақ КСР Ғылым академиясы шетелге танымал ғылыми орталық болды.

ANSWER:А

117. 1979 ж Ұлт саясатындағы әділетсіздік Целиноград оқиғасының себептері:

A) Қазақстанда неміс автономиясын құру

B) Целиноградта басқа ұлт өкілдерінің көп болуы

C) Целиноградтың атауын өзгерту

D) Осы аймақты Ресей Федарациясына қосу

E) Аймақта қазақ халқының үлес салмағының азайып кетуі

ANSWER:A.

118. 1998 жылы мамыр айында Астанаға қатысты қабылданған маңызды құжаттар:

A) Астана халықаралық діни бірлестіктер орталығына айналды

В) Қазақстанның жаңа астанасының салтанатты ашылу рәсімі болып өтті

С) ҚР-ның Жоғарғы кеңесі астананы көшіру туралы ұсынысты мақұлдады

D) Астананы Алматы қаласынан Ақмолаға көшіру туралы шешім қабылданды

Е) «Қазақстан Республикасы астанасының мәртебесі туралы» Заң қабылданды

ANSWER: E

119. «Мемлекеттік тәуелсіздігі туралы» Конституциялық Заң бойынша Қазақстан Республикасы:

A) Тәуелсіз, Құқықтық ,Демократиялық

B) Буферлік, Дамыған, Әлеуметтік

C) Азаматтық ,Парламенттік, Көпұлтты

D) Көпұлтты, Еркін, Демографиялық

E) Діни, Авторитарлы, Азаматтық

ANSWER: A

120. Кезекті «Экспо-2017» халықаралық көрмесін өткізетін ел мәртебесі Қазақстанның елордасы Астана қаласына бұйырғандығы қай жылы, қай қалада өткен ХКБ-нің EXPO халықаралық бюросында белгілі болды.

A) 2012 жылдың 15 қарашасында Германия астанасы Берлин қаласында

B) 2013 жылдың 24 қарашасында Италия астанасы Рим қаласында

C) 2012 жылдың 22 қарашасында Францияның астанасы Париж қаласында

D) 2012 жылдың 27 қарашасында Испанияның астанасы Мадрид қаласында

E) 2012 жылдың 26 қарашасында Жапония астанасы Токио қаласында

ANSWER: C

121. Нарықтық экономикаға көшу кезіндегі Білім беру жүйесіндегі жекешелендіру зардаптары:

A) Мектеп жасына дейінгі балалар мекемелерінің жойылып, 70 пайызға қысқарды

B) Сапасыз жекеменшік оқу орындары пайда болды

C) Сапасыз білім реформалары пайда болды.

D) Қазақ мектептері жойылды

E) Шағын және орта білім беру мекемелері жекенің қолына өтті

ANSWER: A

122. Н.Ә.Назарбаевтың «Болашаққа бағдар: рухани жаңғыру» мақаласының ХХІ ғасырдағы «ұлттық сана» туралы бөлімінде айтылған мәселелер:

A) тарих тағылымынан сабақ алу

B) өткеннің қателіктерінен сақтану





Достарыңызбен бөлісу:
1   ...   11   12   13   14   15   16   17   18   19




©melimde.com 2022
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет
Сабақтың тақырыбы
бойынша жиынтық
жиынтық бағалау
Сабақ тақырыбы
Сабақтың мақсаты
ғылым министрлігі
тоқсан бойынша
рсетілетін қызмет
бағалауға арналған
Сабақ жоспары
Жалпы ережелер
Қазақстан республикасы
қызмет стандарты
бекіту туралы
жиынтық бағалауға
жиынтық бағалаудың
республикасы білім
тоқсанға арналған
бағалау тапсырмалары
Қазақстан республикасының
арналған тапсырмалар
Реферат тақырыбы
білім беретін
арналған жиынтық
бағдарламасына сәйкес
Әдістемелік кешені
болып табылады
мерзімді жоспар
бағалаудың тапсырмалары
туралы хабарландыру
Қазақстан тарихы
сәйкес оқыту
пәнінен тоқсанға
арналған әдістемелік
республикасының білім
Қазақ әдебиеті
оқыту мақсаттары
Мектепке дейінгі
нтізбелік тақырыптық
қазақ тілінде
Жұмыс бағдарламасы
жалпы білім
оқыту әдістемесі
білім берудің
Республикасы білім
әдістемелік ұсыныстар
Инклюзивті білім
пәнінен тоқсан
туралы анықтама
тақырыптық жоспар
Қысқа мерзімді