Бағдарламасы» c «Сындарлы он жыл» d «Әділеттің ақ жолы»


ANSWER:А II-ДЕҢГЕЙ (45 ОРТАША)



бет10/19
Дата02.01.2022
өлшемі49.88 Kb.
#147702
түріБағдарламасы
1   ...   6   7   8   9   10   11   12   13   ...   19
Байланысты:
60 жеңіл сұрақтар
Педагогика.doc каз ТЕСТ без ответов, Педагогика.doc каз ТЕСТ без ответов, Тест-жауап критериалды бағалау, Тест ИНКЛ (копия) (копия)
ANSWER:А

II-ДЕҢГЕЙ (45 ОРТАША)

ОРТАША СҰРАҚТАР 61- 135 -ке дейін

61. Алаш Орда үкіметі басшысы:

A) Әлихан Бөкейханов

B) Ахмет Байтұрсынұлы

C) Міржақып Дулатов

D) Мұхаммеджан Тынышпаев

E) Әліби Жангелдин

ANSWER: A

62. "Оян, қазақ" өлеңдері жинағының авторы:

A) М. Дулатов

B) Ж. Алтай

C) М. Өтемісұлы

D) М.Жұмабаев

E) А.Байтұрсынов

ANSWER: A

63."Алаш" партиясының программасы жарияланған басылым:

A)1917 ж. 21 қараша "Қазақ" газетінде жарияланды

B) 1917 ж. бас кезінде кітапша болып жарияланды

C) 1918 ж. "Қазақ" газетінде жарияланды

D) 1917 ж . "Айқапта" жарияланды

E) алғаш рет 1929 жылы - "Алаш Орда" документтер жинағында жарияланды

ANSWER: A

64 «Айқап" - қоғамдық-саяси және әдеби журналының авторы:

A) Ә.Бөкейханов

B) М.Сералин

C) А.Байтұрсынов

D) С.М.Торайғыров

E) М.Шоқай

ANSWER: A

65. XX ғ. басында Ресей империясының отаршыл саясатының басты мақсаты:

A) Қазақ халқының тәуелсіз мемлекет құру идеясын болдырмау

B) Қазақ хандығын қалпына келтіру

C) Өз алдына дербес басқару жүйесін қалыптастыру

D) Ұлттардың салт- дәстүрін дамыту

E) Ұлт бостандығын жақтайтын партияларға қолдау білдіру



ANSWER: A

66. 1917 ж. 21-26 шілдеде өткен 1 Бүкілқазақ съезінде Автономия құру мәселесі бойынша көп қолдауға не болған ұсыныстар:

A) М.Шоқайдың «Түркістан автономиясын» құру ұсынысы

B) Ә.Жангелдиннің «Торғай автономиясынын» құру ұсынысы

C) М.Тынышбаевтың «Жетісу автономиясын» құру ұсынысы

D) Ә.Ермековтың «Орталық Азия автономиясын» құру идеясы

E) Ә.Бөкейхановтың «ұлттық-территориялық автономия құру туралы» ұсынысы

ANSWER: E

67. 1917 жылғы Қазан төңкерісіне дейін қазақ зиялылары басым көпшілігі бастауыш білім алған алғашқы оқу орындары:

A) медреселер

B) колледждер

C) Лицейлер

D) түрік мектептері

E) мұсылман мектептері

ANSWER: E

68. «Алаш һәм Алашорда», «Алаш қозғалысы» деп аталатын іргелі монографиялардың авторлары:

A) М.Мағауин. С. И. Есенберлин

B) Ә.Марғұлан., Қ. Сәтбаев

C) М.Қозыбаев., М.Тынышбаев

D) К.Нұрпейісов. М.Қойгелдиев

E) Ә. Бөкейханов А.Байтұрсынов

ANSWER: D

69. Алашорда басшылары Алаш автономиясын тануы туралы орталық Кеңес үкіметімен келіссөздер жүргізу үшін жіберді:

A) Ж.Ақбаевты

B) М.Дулатовты

C) А.Байтұрсыновты

D) Х.Досмұхамедовты

E) Ә.Жангелдинді



Достарыңызбен бөлісу:
1   ...   6   7   8   9   10   11   12   13   ...   19




©melimde.com 2022
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет
Сабақтың тақырыбы
бойынша жиынтық
жиынтық бағалау
Сабақ тақырыбы
Сабақтың мақсаты
ғылым министрлігі
тоқсан бойынша
рсетілетін қызмет
бағалауға арналған
Сабақ жоспары
Жалпы ережелер
Қазақстан республикасы
қызмет стандарты
бекіту туралы
жиынтық бағалауға
жиынтық бағалаудың
республикасы білім
тоқсанға арналған
бағалау тапсырмалары
Қазақстан республикасының
арналған тапсырмалар
Реферат тақырыбы
білім беретін
арналған жиынтық
бағдарламасына сәйкес
Әдістемелік кешені
болып табылады
мерзімді жоспар
бағалаудың тапсырмалары
туралы хабарландыру
Қазақстан тарихы
сәйкес оқыту
пәнінен тоқсанға
арналған әдістемелік
республикасының білім
Қазақ әдебиеті
оқыту мақсаттары
Мектепке дейінгі
нтізбелік тақырыптық
қазақ тілінде
Жұмыс бағдарламасы
жалпы білім
оқыту әдістемесі
білім берудің
Республикасы білім
әдістемелік ұсыныстар
Инклюзивті білім
пәнінен тоқсан
туралы анықтама
тақырыптық жоспар
Қысқа мерзімді