1. Үйкеліс күшінің өрнегін көрсетіңіз

Loading...


Дата20.09.2021
өлшемі68.04 Kb.

ФИЗИКА

1. Үйкеліс күшінің өрнегін көрсетіңіз.

A) F=ma.


B) F=-kx.

C) F=mg.


D) F=N.

E) F=mgh.



2. Дененің потенциалдық энергиясы 50 Дж-ға кемігенде, ауырлық күшінің жұмысы

A) A=-50 Дж

B) A=50 Дж

C) A=-100 Дж

D) A=100 Дж

E) A=0


3. Дене импульсінің (қозғалыс мөлшері) өлшем бірлігі

A) с


B) Н

C) Н·м


D) кг·м/с

E) Кг


4. Элементар электр зарядының абсолют мәні

A) 3,2∙10-6 Кл

B) 1,6∙10-19 Кл

C) 1,6∙10-24 Кл

D) 1,6∙10-9 Кл

E) 3,2∙10-16 Кл



5. Суретте математикалық маятниктің тербеліс графигі келтірілген. Тербеліс периоды

A) 2 с


B) 4 с

C) 6 с


D) 8 с

E) 5 с


6. Дене жылдамдығының уақытқа байланысты графигі бойынша оның 3 с ішінде жүрген жолы:

A) 7,5 м.

B) 22,5 м.

C) 15 м.


D) 0.

E) 45 м.



7. Дене h биіктіктен еркін құлады. h/2 және h/3 биіктіктердегі дененің потенциалдық энергияларын салыстырыңыз.

A)

B)

C)

D)

E)



8. Броун (броундық қозғалыс) байқаған қозғалыс:

A) кристалл торлардың түйіндеріндегі молекулулардың тербелістері.

B) химиялық реакция.

C) биологиялық құбылыстар.

D) зат атомдарының хаостық қозғылысы.

E) ерітіндіде жүзген бөлшектердің қозғалысы.



9. Цельсия шкаласы бойынша (0оС-қа) нөл градусқа тең деп қабылданған температура:

A) мұздың еру температурасы.

B) -273С температура.

C) судың қайнау температурасы.

D) броундық қозғалысты тоқтату температурасы.

E) 273С температура.



10. Электолиттерге Ом заңын қолдануға бола ма?

A) Болмайды.

B) Үлкен ток үшін болады.

C) Аз ток үшін болады.

D) Болады.

E) Үлкен ток үшін болады, аз ток үшін болмайды.



11. Зарядтың тербеліс теңдеуі: q=0,06cos100πt. Тербеліс жиілігі:

A) 100 Гц.

B) 50 Гц.

C) 0,06 Гц.

D) 0.

E) 314 Гц.



12. Радиоқабылдағыш тізбегін қоректендіретін трансформатордың бірінші реттік орамасында 1200 орам бар. Желідегі кернеу 120В, ал қоректендіруге қажетті кернеу 3,5 В болса, екінші реттік орамадағы орам саны:

A) 25


B) 45

C) 40


D) 30

E) 35


13. Абсолют сыну көрсеткіші n1 ортадан абсолют сыну көрсеткіші n2 ортаға өткендегі жарықтың салыстырмалы сыну көрсеткіші:

A) .

B) .

C) .

D) .

E) .



14. реакциясындағы белгісіз бөлшек:

A)


B)

C)


D)

E) 


15. Жылдамдығы 800 м/с, массасы 10 кг снаряд пен массасы 2 т бір қалыпты қозғалған автомобильдің кинетикалық энергиялары бірдей. Автомобильдің жылдамдығы

A)  57 м/с.

B)  59 м/с.

C)  58 м/с.

D)  60 м/с.

E)  61 м/с.



16. Жылу машинасы бір циклде Q2 = 400 Дж жылу шығарып, 600 Дж жұмыс істеді. Сонда жылу машинасының ПӘК-і:

A) 40%.


B) 100%.

C) 20%.


D) 50%.

E) 60%.


17. Электр өрісінің қандай да бір нүктесінде 10-7 Кл зарядқа 410-3 Н күш әсер етеді. Егер нүктенің қашықтығы 0,3 м болса, онда осы өрісті туғызған зарядтың шамасы (k = 9109 Нм2/Кл2)

A) 310-7 Кл.

B) 210-7 Кл.

C) 410-7 Кл.

D) 510-7 Кл.

E) 610-7 Кл.



18. Егер зарядтардың ара қашықтығын 4 есе арттырса, q1 және q2 зарядтардың әсерлесуінің потенциалдық энергиясы

A) 8 есе артады.

B) 4 есе кемиді.

C) 2 есе артады.

D) 4 есе артады.

E) 2 есе кемиді.



19. Электр плитасы спиралінің кедергісі R, ал оның созылған кездегі ұзындығы 2. Спиралдің көлденең қимасының ауданы:

A) .

B) .

C) .

D) .

E) .



20. Электрондар саны атомдар санына тең деп есептеп, мыстағы еркін электрондар концентрациясын анықтаңыздар. (Мыстың мольдік массасы: 0,0635 кг/моль; тығыздығы: 9000 кг/м3; Авогадро саны: 6,021023 моль-1)

A) 7,5·1028 1/м3.

B) 6,7·1028 1/м3.

C) 7,0·1028 1/м3.

D) 8,5·1028 1/м3.

E) 6,5·1028 1/м3.



21. Магнит өрісі тарапынан катушкаға әсер етуші күшпен ондағы ток күші арасындағы тәуелділік:

A) Катушкаға әсер етуші күш ток күшіне тәуелді емес.

B) Кері пропорционал.

C) Тура пропорционал.

D) Күш ток күшінің квадратына пропорционал.

E) Күш ток күшінің квадратына кері пропорционал.



22. Рояльдің жиілік диапозоны 90-нан 9000 Гц аралығында. Ауадағы дыбыс толқынының ұзындық диапозоны (дыбыстың таралу жылдамдығы 340 м/с)

A) 380,38 м.

B) 3,80,38 м.

C) 0,380,038 м.

D) 3,80,038 м.

E) 0,0380,38 м.



23. Жарық толқынының ұзындығын 2 есе үлкейткенде, фотондар энергиясы

A) 2 есе көбейеді.

B) 4 есе азаяды.

C) 2 есе азаяды.

D) 4 есе көбейеді.

E) өзгермейді.



24. Жылдамдығы 0,8с-ке тең болатын протонның массасы (протонның тыныштық массасы 1,6710-27 кг)

A) 2,810-24 кг.

B) 2,810-26 кг.

C) 2,810-27 кг.

D) 2,810-28 кг.

E) 2,810-25 кг.



25. Допты 4 м/с жылдамдықпен вертикаль жоғары лақтырған. Оның 0,8 с-та жүретін жолы: (g = 10 м/с2)

A) 1,4 м.

B) 2,4 м.

C) 2,6 м.

D) 1,6 м.

E) 2 м.


26. Айналып жатқан дискінің шеткі нүктелерінің сызықтық жылдамдығы

1 = 3 м/c, ал айналу осіне 10 см жақын орналасқан нүктелердің жылдамдығы 2 = 2 м/c болса, дискінің айналу жиілігі:

A)  1,53 айн/с.

B)  1,54 айн/с.

C)  1,51 айн/с.

D)  1,52 айн/с.

E)  1,59 айн/с.


27. Көлде массасы 50 кг адам массасы 200 кг қайықта отырып арқанмен өзіне қарай массасы 200 кг қайықты тартады. Арқанның керілу күші 100 Н. 10 с ішінде бірінші қайықтың жүрген жолы

A) 20 м.


B) 50 м.

C) 25 м.


D) 40 м.

E) 2 м.


28. Соқа тракторға болат арқанмен тіркелген. Арқан материалының рұқсат етілген шектік кернеуі =20 ГПа. Егер соқа қозғалысына жер қыртысының кедергісі 1,6105Н болса, арқанның көлденең қимасының ауданы:

A) 9 мм2.

B) 12 мм2.

C) 8 мм2.

D) 10 мм2.

E) 11 мм2.



29. Май шам экраннан 1 м қашықтыққа орналастырған. Экранда май шамның анық кескінін алу үшін, фокус аралығы 9 см линзаның май шамнан орналастыру қашықтығы

A) 9,5 см, 50 см.

B) 95 см, 5 см.

C) 90 см, 9 см.

D) 9 см, 10 см.

E) 90 см, 10 см.



30. Массасы m электрон мен массасы m позитронның аннигиляциясы нәтижесінде пайда болған электромагниттік сәуленің максимал жиілігі:

A) 2mc2/h.

B) мұндай процесс болмайды.

C) mc/h.


D) mc2/2h.

E) mc2/h.



ФИЗИКА

ПӘНІНЕН СЫНАҚ БІТТІ

1.D 2.A 3.D 4.B 5.B 6.B 7.B 8.E 9.A 10.D 11.B 12.E 13.A 14.C 15.A 16.E 17.C 18.B 19.E 20.D 21.C 22.D 23.C 24.C 25.D 26.E 27.A 28.C 29.E 30.A

Достарыңызбен бөлісу:
Loading...




©melimde.com 2020
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет
Сабақтың тақырыбы
Сабақтың мақсаты
бойынша жиынтық
Сабақ тақырыбы
жиынтық бағалау
ғылым министрлігі
рсетілетін қызмет
Жалпы ережелер
тоқсан бойынша
қызмет стандарты
бекіту туралы
бағалауға арналған
Сабақ жоспары
Әдістемелік кешені
Қазақстан республикасы
тоқсанға арналған
жиынтық бағалаудың
туралы хабарландыру
жиынтық бағалауға
арналған жиынтық
бағалау тапсырмалары
арналған тапсырмалар
білім беретін
республикасы білім
Қазақстан республикасының
бағалаудың тапсырмалары
мерзімді жоспар
Қазақстан тарихы
пәнінен тоқсанға
Жұмыс бағдарламасы
арналған әдістемелік
біліктілік талаптары
әкімінің аппараты
Қазақ әдебиеті
туралы анықтама
Мектепке дейінгі
мамандығына арналған
нтізбелік тақырыптық
қойылатын жалпы
жалпы біліктілік
Конкурс туралы
мемлекеттік әкімшілік
болып табылады
оқыту әдістемесі
жалпы конкурс
Реферат тақырыбы
қатысушыларға қойылатын
Қазақстан облысы
әдістемелік ұсыныстар
әдістемелік кешені
тақырыптық жоспар

Loading...